POGOJI POSLOVANJA

Na podlagi avtorskih pravic  (Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah -ZASP) – Direktiva 2001/29 / ES

je podjetje Felix.one d.o.o lastnik avtorskih pravic za vsebino, ki daje besedo v širšem pomenu (besedilo, fotografije, skice, zemljevidi, projekti, avdio-video material, programska oprema), ki si jih lahko ogledate na spletni strani www.ibidem.si. Nobena vrsta kopiranja, prepisovanja, podvajanja in komercialne uporabe ni dovoljena brez pisnega soglasja družbe. Izjemoma je dovoljeno reproducirati avtorsko delo na podlagi pravice javnosti, za izobraževalne namene in za ponazoritev, primerjavo in navodila v obliki ponudbe. Izjeme so dovoljene z zakonom (ZASP, členi 48., 49., 51.) z zavezo, da se navede izvor in avtorstvo dela. V skladu s 50. členom zakona ZASP se lahko avtorske pravice uporabljajo tudi v omejenem obsegu za nekomercialno zasebno rabo.

 1. Splošni pogoji uporabe
  Družba Felix.One d.o.o. samodejno zbira podatke o uporabi spletnega mesta, zlasti o obiskih spletnega mesta, na primer o številu obiskovalcev, ki jih ima spletno mesto na dan, kako dolgo ostanejo na določenih spletnih mestih. Ti podatki ne dovoljujejo poglabljanja osebnih podatkov obiskovalcev. Družba uporablja podatke o obiskih na spletni strani www.ibidem.si za lastne namene. Vsi podatki, poslani na Felix.One d.o.o., ko obiščete našo spletno stran so za komercialno uporabo le družbe in bo zavarovana in zaščitena z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZASP členi 48, 49, 51).

Ibidem je v lasti Felix.one d.o.o., Verdijava, ulica 1, 6000, Koper, Slovenija, v nadaljnjem besedilu Ibidem. ali “mi” ali “spletna stran”.
Pravila in pogoji so v skladu s slovenskimi zakoni Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) – pravicah potrošnikov (2011/83 / EU), Zakonom ali varstvu osebnih podatkov (ZVPot-1), – Privacy (2016 / 679 / EU, ki velja od 1. 6. 2013), Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) – EU e-poslovanje (2000/31 / ES).
Določila in pogoji določajo, kako deluje spletna trgovina Ibidem, s pravicami in obveznostmi za uporabnika in trgovino ter vzpostavitev poslovnega odnosa med seboj.
Potrošnik sprejme pogoje in pogoje, ko se registrira.

1.1 Kategorije uporabnikov

Z registracijo v spletno trgovino Ibidem postane uporabnik vključen v skupino Ibidem, s čimer omogoča uporabo storitve kreditov, ki jo zagotavlja Ibidem, kar mu omogoča znižanje cene v oddelku promocije ali pa se lahko odloči za nakup neposredno v oddelku e-shop. Če se uporabnik ne želi registrirati, ga lahko kupi le v oddelku E-shop.
Ibidem se zavezuje, da bo uporabniku pred pred sklenitvijo pogodbe posredoval vse informacije:
– Podatki o podjetju (ime, sedež, registrska številka)
– Kontakt (e-pošta, telefon)
– Osnovne značilnosti izdelka z garancijo in časom izteka (če obstaja)
– Dostopnost izdelkov
– Pogoji dostave
– Cena mora biti navedena, če cena vključuje DDV, stroške pošiljanja, druge davke in datum veljavnosti cene.
– Način plačila, dostave in dostave
– Trajanje promocije
– Pogoji za odstop in pogoje
– Pojasnilo protokola o pritožbah
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) – Pravice potrošnikov (2011/83 / EU)

1.2 Ponudba artiklov

Ponudba artikolov Spletna trgovina IBIDEM zagotavlja ažurnost podatkov svojih artiklov.

1.3 Naročilo

Spletna stran IBIDEM da svojim uporabnikom možnost , da si lahko v katerem koli trenutku preberejo kupoprodajno pogodbo, ki se sklene med kupcem in IBIDEM-om, saj je pogodba poslana na e-mail kupca. Funkcija, ki se smatra za sklenitev pogodbe, je klik na gumb “PLAČAJ” in od tistega trenutka naprej se cena artikla ne spreminja več, postane fiksna za obe strani (kupca in IBIDEM),  potrdi, da se z oddajo naročila strinja s plačilom. Za kupca se smatra oseba, ki je naslovnik artikla napian pri oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. ​Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku. Podatki na kupoprodajni pogodbi med kupcem in IBIDEMom ​:

-informacije o podjetju (ime, sedež podjetja, matično in davčno številko)

-kontaktne podatke podjetja (e-mail, telefon)

-osnovne karakteristike artikla s podatki o garanciji in vsemi potrebnimi roki (če so le ti potrebni)

-razpoložljivost artikla -podatke o dostavi -na fakturi je cena razčlenjena na cena brez ddv, koliko je ddv, cena dostave, ostale pristojbine ter datum do katerega velja ta cena

-načini plačila, način dostave ter čas dostave

-čas ponudbe

-pogoji vrnitve blaga in garancija

-postopek pritožbe

1.4 Način plačila

Plačilo je možno s plačilnimi karticami preko PAYPALA (Visa, Mastercard, Visa Electron ed American Express).

1.5 Dostava

Izdelki so običajno dostavljeni v roku 5-7 delovnih dni od potrditve prejema. V redkih primerih lahko pride do dodatne zamude na strani proizvajalca ali dobavitelja / partnerja kar lahko onemogoči dostavo v predvidenem roku. V tem primeru bo Ibidem ustrezno obvestil kupca. Izdelke se pošilja po pošti na naslov, navedenem v uporabniškem računu. Nekateri izdelki lahko zahteva prisotnost kupca , zaradi kakršnih koli formalnosti postopkov, ki se izvajajo (npr. avtomobilov ali nepremičnine). V tem primeru mora uporabnik sam poravnati vse stroške za prisostvovanje na kraj predaje izdelka.  Uporabnik te promocije dobi prenos premoženja na tretjo osebo v skladu z navodili.
Prav tako Ibidem ne prevzema nobene odgovornosti če dobave izdelka ni bilo mogoče izvesti zaradi nepopolnega ali netočnega naslova navedenega na prijavnici. Uporabnik je zato osebno odgovoren za posodabljanje svojih osebnih podatkov. Carina se ne zaračunava za blago, ki kroži po Evropski uniji. Vse carine niso vključene v stroške pošiljanja in bodo zaračunane uporabniku. Izvozno carinjenje je potrebno za naslednje države Norveška, Švica, Srbija in Turčija. Poleg transporta vas pride izvozno carinjenje 20 EUR, stroške uvoznega carinjenja ter davke in dajatve krije kupec. V primeru odstopa od pogodbe dostave Felix.one se zaračunajo kupcu.

1.6 Garancija
Izdelki na Ibidemu, se prodajajo novi v celoti s proizvajalčevo garancijo in morda tudi jamstvom partnerja Ibidema. V primeru okvare / napake, ki je bila odkrita na prejetem izdelku, se mora uporabnik z računom obrniti na službo za pomoč uporabnikom asistenca.ibidem@gmail.com.

Zakon ovarstvu potrošnikov (ZVPot) – Pravice potrošnikov (2011/83 / EU)

1.7 Razpoložljivost
Ibidem bo po svojih najboljših močeh ponudil izbor dobaviteljev in izdelkov, ki bi lahko v celotnem trajanju Promocij zagotovili nespremenjeni izdelek, glede na značilnosti, navedene na spletnem mestu. Če je med trajanjem Promocije ali pred dostavo Ibidem obveščen o nedostopnosti izdelka glede na predložene značilnosti, bo Ibidem poročal o okoliščinah na spletni strani ali obvestil kupca Promocije v primeru, da je bila promocija končana . V primeru, da izdelek ni na voljo za izvedbo promocije, bo kupcu promocije ponudil izdelek istega tipa, enake ali višje vrednosti. V tem primeru, če niste zadovoljni, lahko zahtevate za povračilo. Po drugi strani pa, če izdelek ni na voljo med promocijo, in če se ta okoli, se lahko izdelek umakne iz prodaje in vsi krediti, ki so jih uporabniki porabili za nakup izdelka, bodo povrnjeni.

1.8 Vračilo blaga
Spletna trgovina seznani potrošnika s pravico, da lahko v (najmanj) 14 dneh od dejanskega prejema blaga odstopa od pogodbe. Kupec se mora obrniti na asistenca.ibidem@gmail.com, predložiti obrazec za vračilo Ibidemu, če izdelek ni bil poškodovan in je embalaža nedotaknjena z vsemi deli, kot  jo je zagotovil prodajalec, in  ima v lasti originalen račun. Kupec ima pravico zahtevati povračilo kupljenega izdelka v roku 14 dni od prejema izdelka.
Če kupec želi preklicati nakup izdelka, ki ga je kupil in še ni bil poslan, se mora obrniti na asistenca.ibidem@gmail.com. Stranki bo povrnjena kupnina izdelka, stroške pošiljanja pa bodo zaračunani. Izdelki, ki so vrnjeni zlomljeni, ki niso izvirni ali kako drugače poškodovani, se ne štejejo za “umik”. Ibidem bo preveril vse izdelke, ki so bili vrnjeni z zahtevo za »umik« in sprejel samo izdelke, nedotaknjene z originalno embalažo.

Vrnitev blaga


Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) Člen 37a. – pravice potrošnikov (2011/83 / EU).


1.9 Izdaja računov
Ibidem po nakupu pošlje po elektronski pošti račun za nakup. Na računu (pogodbi) se cena razdeli na vse njene komponente (DDV in stroški pošiljanja). Kupec je dolžan pravočasno sporočiti pravilnost podatkov, ki mu jih je dal pred plačilom.

1.10 Cene

Na oddelku E-SHOP ima uporabnik IBIDEMA možnost nakupa artiklov po spetnih cenah. Na oddelku POPUSTI ima uporabnik2 možnosti , ena možnost je pocenite oz popust artikla, druga možnost pa je nakup artikla po tej znižani ceni. Popust artikla oz. pocenitev artikla se izvede s klikom na gumb “ POPUST “, za to pa član potrebuje kredite. Nekaj kreditov mu IBIDEM dodeli ob prvi registraciji za dobrodošlico, ko le te porabi pa ima član IBIDEMa možnost nakupa paketov kreditov.

1.11 Plačilne kartice

Pri plačilu mora biti uporabnik lastnik plačilne kartice. Po opravljenem plačilu se ne da več spreminjati podatke plačilne kartice.

1.12 E-Mail

Kupec prejme na svoj email račun oz. naročilo. IBIDEM preveri in nadzoruje nakup , preveri dobavljivost in sprejme ali ne sprejme naročilo s trani kupca. IBIDEM pravočasno obvesti kupca o problematikah z dobavljivostjo, o barvi artikla, o tipu artikla, o dostvai artikla.

1.13 Definicije

Z registracijo v Ibidem sprejmete pogoje poslovanja.

1.14 Pogoji registracije
Vsak uporabnik, ki želi dostopati do spletnega mesta, mora biti starejši od 18 let ali zakonite starosti v skladu z zakonodajo države prebivališča.
Z registracijo na Ibidemu uporabnik brezpogojno in brez izjeme sprejme naslednje prepovedi:
– Aktiviranje in uporaba več ibidemskih računov
– Pri aktiviranju ali uporabi računa uporabite izmišljeno prebivališče ali napačen oz. izmišljen e-poštni naslov.
– navedete lažne ali izmišljene informacije kateremu koli podjetju o Ibidemu
– Uporabljajte imena in / ali naslove in / ali osebne podatke, ki pripadajo tretjim osebam, ne glede na njihovo identiteto.
Ibidem si pridržuje pravico, da prekine in / ali prekliče uporabniški račun, če njegovo ravnanje ni v skladu z zgornjimi pravili.
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakon ali varstvo osebnih podatkov (ZVPot-1) – Pravice potrošnikov (2011/83 / EU), Zasebnost (2016/679 / EU, v veljavi od 1.6.2006)

1.15 Uporabniška gesla
Vsak uporabnik ustvari uporabniško ime, ki bo edini identifikator uporabnika na spletnem mestu. Poleg tega bo vsak uporabnik izbral geslo. Če je uporabnik že prijavljen na Ibidem, mu bodo uporabniško ime in geslo omogočili dostop in upravljanje njegovega računa. Uporabnik je izključno odgovoren za varovanje zaupnosti njegovega uporabniškega imena in gesla. V nobenem primeru IBIDEM ali njegovi zaposleni ali sodelavci v nobenem primeru niso odgovorni za zlorabo uporabniškega imena in / ali gesla.
Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVPot-1) – Zasebnost (2016/679 / EU velja od 1. 6. 2013)

1.20 Storitve

Naša storitev je omejena na izbiro dobaviteljev in izdelkov, ki bodo na voljo za prodajo. Poleg tega naša služba sledi rednemu postopku prodaje na podlagi delovanja znižanja cen, ki temelji na samodejnem algoritmu. V skladu s Pravili za uporabo (glejte razdelek Navodila) se prepričajte, da je kupljeni izdelek dobavljiv. Poleg tega storitev, ki jo opravlja Ibidem, vključuje upravljanje in posodabljanje strani, ne le na ravni spletnih strani in programske opreme, temveč upravljanje kompleksnih stroškov, povezanih s strežniki, zaposlenimi, oglaševanjem in stroški upravljanja podjetje. S to storitvijo uporabnik sprejema in soglaša, da je storitev, ki jo ponuja in v zvezi s katero se je odločila za nakup kreditov, razumna. V zvezi z omenjenimi storitvami uporabnik, ki želi oddati ponudbe za nakup, sprejme za nakup kreditov. Če iz kakršnegakoli razloga uporabnik ni zadovoljen s ponujeno storitvijo, zahtevamo, da se uporabnik vzdrži registracije na naši spletni strani in uporabe naših storitev. (Glej točko 1.21 in razdelek Navodila.)

1.21 Krediti

Dostop do strani in registracija sta brezplačna. Za uporabo in izkoriščanje storitev, ki jih ponuja Ibidem, mora uporabnik kupiti kredite. Uporabnik kupljene kredite po lastni presoji uporabi za pocenitev cene izelkov promocije. Število kreditov, ki jih kupi uporabnik in so odštete od kreditnega računa, je navedeno na spletnem mestu in se lahko razlikuje glede na izdelke. Z registracijo kot uporabnik in z uporabo storitev Ibidem, se uporabnik strinja, da je ne glede na plačilo, Ibidemu edini cilj zagotoviti kontinuiteto storitve, ki jo ponuja Ibidem, za katerega ni potrebno plačilo, temveč samo uporaba kreditov. Uporabnik je edini odgovoren za upravljanje svojega računa. Krediti niso vračljivi in ​​jih ni mogoče pretvoriti v denar.
1.22 Sprememba storitve
Ibidem si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni ali prekine del storitve z opozorilom ali brez njega zaradi višje sile (smrt, naravne nesreče ali višja sila). Uporabnik soglaša ali prekinitev storitve in se tudi strinja, da ne bo uveljavljal nobene pravice do kakršnih koli nadomestil. Družba osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredovala nobeni drugi osebi ali podjetju.
Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) – Pravice potrošnikov (2011/83 / EU) 1.22

 1. Omejitev odgovornosti
  Družba Felix.One d.o.o. se obvezuje, da bo po svojih zmožnosti informacije na spletni strani  posodobljala in da bojo le te pravilne. Vendar družba ne izključuje možnosti napak v vsebini spletne strani. Zato so informacije, objavljene na spletni strani, informativne, družba ne more prevzeti popolne odgovornosti za absolutno točnost. Niti družba Felix.One d.o.o. niti katera koli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala z družbo Felix.One d.o.o. pri ustvarjanju te spletne strani niso odgovorni. Družba se zavezuje, da bo zagotovila optimalno delovanje spletne strani. Družba si pridržuje pravico, da kadar koli spremeni vsebino te spletne strani brez predhodnega obvestila. V skladu s slovenskim pravom (OZ 46.člen).
  Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot) – Pravice potrošnikov (2011/83 / EU)

2.1 Opis artiklovi

IBIDEM se trudi zagotavljati ažurnost podatkov artiklov, ki so na spletni strani, kar ne pomeni da ni možnost napak ali imperfekcij. Vrednost artikla je podana na podlagi ocene IBIDEMA in lahko varira na podlagi trga.

 1. Omejitev uporabe in informacij o blagovnih znamkah
  3.1 Lastnosti blagovnih znamk
  Znamka Ibidem, logotip, besedila  so v lasti Felix.One. Vse blagovne znamke in slike prikazane na tej strani pripadajo njihovim originlanim lastnikom, to so blagovne znamke tretjih oseb, proizvajalci, imena izdelkov ali storitev, trgovska imena, imena podjetij, katalogi izdelkov, dobavitelji in imena omenjena imena so lahko blagovne znamke njihovih lastnikov ali registrirane blagovne znamke drugih podjetij in se uporabljajo zgolj za informativne namene in v korist lastnika, in spoštujemo zakon (avtorsko pravo). Dovoljenje za uporabo blagovne znamke, intelektualne lastnine Ibidem in / ali reprodukcijo besedila, slike in druge podatke, objavljene na spletnem mestu Ibidem, pisno dovoljenja da Felix.One. Informacije in gradivo, objavljeno na spletni strani, je mogoče prenesti iz strežnika s katerim ne morete spremeniti avtorskih pravic, navedenih ali drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali drugih pravic . Prenos in tiskanje gradiva se lahko uporablja za nekomercialne namene, tako kot gledanje in branje. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje ali urejanje informacij o www.ibidem.si, njihovo pošiljanje po pošti ali po elektronski pošti in distribucijo brez predhodnega pisnega dovoljenja Felix.One d.o.o. je prepovedano. Prav tako je prepovedano uporabljati katerikoli element spletnega mesta www.ibidem.si za kakršenkoli drug namen, razen za osebno in nekomercialno uporabo. Felix.One d.o.o. ne odgovarja za vsebino spletnih strani s katerimi se povezuje in ne odgovarja za vse posledice, ki izhajajo iz obiska ali uporabe teh spletnih strani.
  Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah – (ZASP) – Avtorske in sorodne pravice v informacijski družbi (2001/29 / ES)
 2. Povezave

Narava World Wide Web in spletne strani ​www.ibidem.si​, je žal taka da je nemogoče nadzorovat vsebine vseh povezav. Zato podjetje Felix.One d.o.o. ne prevzema odgovornosti za vsebino teh linkov.

 1. Kršitev pogojev
  Družba in avtorji vsebin, objavljenih na spletnem mestu, pričakujejo, da uporabniki spoštujejo pogoje, ki jih nalaga zakon o intelektualni lastnini, avtorsko pravo in zakon o varstvu osebnih podatkov. V primeru kršitve pogojev bomo prisiljeni ukrepati proti osebi, ki je kršila zakon.
  Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah – (ZASP), Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVPot-1) – Avtorske in sorodne pravice v informacijski družbi (2001/29 / ES) – Zasebnost (2016/679 / EU velja od 1. junija 2013)
 2. Splošno
  Spletno stran bo urejena po zakonih Republike Slovenije. Za vse spore, postopke ali zahtevke, ki so v povezavi s to spletno stranjo bo reševalo izključno pristojno sodišče  Koper, Slovenija.
  6.1 Informacije o uporabnikih
  Uporabnik se strinja, da bo sporočil telefonsko številko, ki jo Ibidem lahko uporabi za kakršno koli potrebo ali da se obrne v primeru dodelitve promocije. Uporaba spletne strani Ibidem in / ali njenih storitev ureja Pravilnik o zasebnosti in osebni podatki, ki se lahko spremenijo. Ibidem ne bo posredoval osebnih podatkov uporabnika tretjim osebam, ne da bi prej pridobil izrecno dobil privolitev uporabnika.
  Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVPot-1) – Zasebnost (2016/679 / EU velja od 1. 6. 2013)

6.2 Objava “upravičenec promocije”
Ibidem si pridržuje pravico, da stopi v stik z upravičencem Promocije in objavi podatke tega uporabnika (le uporabniško ime).
Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVPot-1) – Zasebnost (2016/679 / EU velja od 1. 6. 2013)
6.3 Omejitve nakupa
Vsak uporabnik lahko v enem mesecu kupi neomejeno število izdelkov. Ko Ibidem ugotovi, da je eden ali več računov povezanih z računom istega uporabnika, se omeji na 8 mesečnih izdelkov na vseh teh računih. Kot povezani računi smatramo račune, ki pripadajo družinskim članom iste družine, kjer uporabljajo enak naslov IP, isti naslov za pošiljanje ali kjer se Ibidem zaveda, da uporabniki delijo svoje podatke za sodelovanja in nakup.